Forum Mława i okolice - forum Strona Główna
sos tzatziki

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Mława i okolice - forum Strona Główna -> HYDEPARK
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Dahio
Stały bywalec



Dołączył: 06 Lut 2015
Posty: 49
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Sob 15:05, 30 Sty 2016    Temat postu: sos tzatziki

Cześć wszystkim Smile Dzisiaj robię obiad mojej ukochanej i siedzę teraz nad sosem tzatziki. Mam taki przepis [link widoczny dla zalogowanych] i wyszło całkiem ok, ale zacząłem się zastanawiać, czy tylko ja korzystam z przepisów do tak prostych rzeczy Very Happy Jak jest u Was?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Tulipanka
Prawdziwy Mławianin



Dołączył: 25 Wrz 2015
Posty: 146
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Wto 18:38, 23 Lut 2016    Temat postu:

Ja tzatziki robię akurat na wyczucie. Przy aż tak prostych rzeczach nie potrzebuję przepisów.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
wisienka




Dołączył: 29 Lut 2016
Posty: 8
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Pon 13:56, 29 Lut 2016    Temat postu:

Ja też na wyczucie, jak się sypnie, taki wyjdzie, a zawsze wychodzi pyszny Smile

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Tulipanka
Prawdziwy Mławianin



Dołączył: 25 Wrz 2015
Posty: 146
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Pią 9:33, 11 Mar 2016    Temat postu:

W sumie nie da się chyba zepsuć sosu tzatziki. A jego intensywność można dostosować do naszych smaków.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
mładar




Dołączył: 11 Mar 2016
Posty: 4
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Pią 15:54, 11 Mar 2016    Temat postu:

haha nie tylko, ja używam przepisu nawet do lukru Very Happy I czasem do jajek na miekko haha bo są jakies fajne myki z tym a ja zawsze zapominam na ile minut i kiedy wylaczyc gaz i czy przestawic na maly czy tez calkowicie wylaczyc itp;d takze nie martw sie heh

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Tulipanka
Prawdziwy Mławianin



Dołączył: 25 Wrz 2015
Posty: 146
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Pią 8:54, 22 Kwi 2016    Temat postu:

Jak ktoś nie ma zbyt dużego obycia w kuchnie, to musi korzystać z przepisów. Nie ma w tym nic złego w zasadzie.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Lilianix




Dołączył: 28 Kwi 2016
Posty: 3
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Czw 13:00, 28 Kwi 2016    Temat postu:

Ja też robię na wyczucie i zawsze wychodzi przepysznie. Podobnie jest z remulada, nie wiem po co stosować się do gotowych receptur skoro każdy lubi co innego, ja np. nie załuje czosnku a wiem ze są osoby które dają go dosłownie odrobinę.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
domi24




Dołączył: 02 Maj 2016
Posty: 10
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Wto 11:56, 03 Maj 2016    Temat postu:

Jeśli cos się robi 1 raz to czemu nie Very Happy

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Hynka
Prawdziwy Mławianin



Dołączył: 04 Maj 2016
Posty: 127
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Śro 12:23, 04 Maj 2016    Temat postu:

Uwielbiam ten sos Smile Często Go robię jak tylko mam ku temu okazję, jest na prawdę super. Polecam wszystkim

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
mewa
Hiper mlawianin



Dołączył: 13 Sie 2015
Posty: 169
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz

PostWysłany: Pią 11:07, 13 Maj 2016    Temat postu:

Musze koniecznie spróbować, bo już dawno za mną chodzi.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
seba.orlik
Lubię to miejsce;]



Dołączył: 15 Cze 2016
Posty: 55
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Śro 13:39, 15 Cze 2016    Temat postu:

Tzatziki robię podobnie jak mizerię, tyle, że dodaję dużo czosnku Smile Zawsze wychodzi:)

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Tulipanka
Prawdziwy Mławianin



Dołączył: 25 Wrz 2015
Posty: 146
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Czw 14:24, 16 Cze 2016    Temat postu:

Ja jeszcze dodaję sporo koperku. Właściwie z tego wszystkiego powinny składać się prawdziwe tzatziki.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
mewa
Hiper mlawianin



Dołączył: 13 Sie 2015
Posty: 169
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz

PostWysłany: Pon 8:23, 27 Cze 2016    Temat postu:

Za tzatziki nie przepadam, ale mój narzeczony uwielbiam, więc czasem muszę się przełamać i zrobić.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Tulipanka
Prawdziwy Mławianin



Dołączył: 25 Wrz 2015
Posty: 146
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Wto 12:49, 28 Cze 2016    Temat postu:

A to ja lubię tzaztziki dodawać do różnych dań. Szczególnie do potraw z kurczakiem.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
zeta




Dołączył: 28 Cze 2016
Posty: 2
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Bielsko-Biała

PostWysłany: Wto 21:33, 28 Cze 2016    Temat postu:

Super sosik. Banalny w robieniu.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Mława i okolice - forum Strona Główna -> HYDEPARK Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
cbx v1.2 // Theme created by Sopel & Programy